�niversite yillarimin vazge�ilmez kahvaltiliklarindan birisiydi su b�regi. Yaninda duble �ay ile nasil da g�zel olurdu. Iste bu yazimda su b�regi tarifi yer aliyor. Peki nasil yapilir su b�regi tarifi nedir. �ncelikle
MALZEMELER
5 su bardagi Un
4 adet Yumurta
1 su bardagi Tereyagi
200 gr. Beyaz peynir
1 1/2 demet Maydanoz
1/2 su bardagi Kasar peyniri
Tuz
4 adet Yumurta
1 su bardagi Tereyagi
200 gr. Beyaz peynir
1 1/2 demet Maydanoz
1/2 su bardagi Kasar peyniri
Tuz
Su B�regi Tarifi:
1. Eledigimiz unun i�ine 4 yumurta, tuz ve biraz su koyarak katica bir hamur yogrulur.
2. Hamur �ubuk sekline getirilir. Bezelere ayrilir, tepsinin altina gelecek beze daha b�y�k tutulur, kurumamalari i�in yas bir bez �rt�l�r, dinlendirilir.
3. Bezeler aralarina un serpilerek oklava ile a�ilir.
I�in hazirlanmasi:
2. Hamur �ubuk sekline getirilir. Bezelere ayrilir, tepsinin altina gelecek beze daha b�y�k tutulur, kurumamalari i�in yas bir bez �rt�l�r, dinlendirilir.
3. Bezeler aralarina un serpilerek oklava ile a�ilir.
I�in hazirlanmasi:
4.Beyaz peynir ezilir, i�ine ince dogranmis maydanoz, kasar peyniri ve s�t konur, karistirilir.
5. Bir tencereye bolca su ve tuz konur, kaynatilir a�ilan yufkalar tuzlu suda birer dakika pisirilir, ters y�z edilmis, �st�ne bez serilmis bir s�zgecin �zerine konur.
6. Yaglanmis bir tepsiye suda pisirilmemis ilk b�y�k yufka yerlestirilir, �zerine hafif�e eritilmis tereyagi gezdirilir. Pisirilen yufkalar kiristirilarak ve aralara yag gezdirilerek konur. Yufkanin yarisi d�sendiginde peynirli i� her tarafina d�zg�nce yayilir, digerleri de ayni islemden ge�irilerek yerlestirilir.
7. En �ste pisirilmemis bir yufka d�z konur. �zerine bir yumurtanin sarisi ile az yag karistirilip s�r�l�r. Firinda pisirilir. Yarim saat sonra alt �st edilerek servis yapilir.
5. Bir tencereye bolca su ve tuz konur, kaynatilir a�ilan yufkalar tuzlu suda birer dakika pisirilir, ters y�z edilmis, �st�ne bez serilmis bir s�zgecin �zerine konur.
6. Yaglanmis bir tepsiye suda pisirilmemis ilk b�y�k yufka yerlestirilir, �zerine hafif�e eritilmis tereyagi gezdirilir. Pisirilen yufkalar kiristirilarak ve aralara yag gezdirilerek konur. Yufkanin yarisi d�sendiginde peynirli i� her tarafina d�zg�nce yayilir, digerleri de ayni islemden ge�irilerek yerlestirilir.
7. En �ste pisirilmemis bir yufka d�z konur. �zerine bir yumurtanin sarisi ile az yag karistirilip s�r�l�r. Firinda pisirilir. Yarim saat sonra alt �st edilerek servis yapilir.
Not: I� olarak kiyma da kullanilabilir.
AFIYET OLSUN�
Tidak ada komentar:
Posting Komentar