Jumat, 14 Juni 2013

Kolay �ikolatali Yas Pasta Tarifi Nedir? Nasil Yapilir?

Evet arkadaslar daha �nce BURADAKI yazimizda kolay mozaik pasta tarifini vermistik. Bu yazimizda ise kolay �ikolatali yas pasta tarifi nedir? Nasil yapilir sorularina cevap bulacagiz. �ikolatali yas pasta, yas pastalar arasinda en �ok tercih edilenlerdendir. �ncelikle �ikolatali yas pasta i�in hangi malzemeleri kullanacagiz ona bir g�z atalim. 
MALZEMELER:

Pasta Hamuru Malzemeleri: 
1/2 su bardagi �ikolata damlasi veya esdegerde 100gr.
Pasta i�in kullanilan �ikolata 2 b�y�k yumurta (aki sarisindan ayrilmis)
1+ 1/3 su bardagi tozseker 125gr. (1 �ubuk) tereyagi veya margarin 
2+ 1/4 su bardagi un 
1/2 su bardagi sour cream (veya kati yogurt) 
1 silme tatli kasigi kabartma tozu
1 silme tatli kasigi karbonat (arzuya g�re)
1 tatli kasigi g�lsuyu 
1/2 cay kasigi tuz 
1 su bardagi su 

Truffle Kremasi Malzemeleri: 
2+ 1/2 su bardagi pudra sekeri
1/4 su bardagi �ig krema 
1/2 su bardagi �ikolata damlasi 
6 silme yemek kasigi (3/4 �ubuk) tereyagi veya margarin

 �st Glazur (glaze) i�in: 
1/2 su bardagi �ig krema 
1/2 su bardagi + 1 yemek kasigi �ikolata damlasi 

Ortasina: 
500gr. kadar �ilek, muz yada kivi (arzuya g�re)
 keki islatmak i�in s�t

Tarifi:

Sos tenceresinde ocagin en kisik ayarinda karistirarak �ikolatayi eritin. Altini kapatip ilimaya birakin.

Bir kasede yumurta aklarini kati olana kadar �irpin. Baska bir kasede yumurta sarilari, seker ve oda isisindaki tereyagini y�ksek hizda mikserle iyice kabarana kadar (yaklasik 5 dakika) �irpin.

Mikserin hizini azaltip erimis �ikolatayi, sour cream veya yogurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve g�lsuyunu ilave ederek karistirmaya devam edin. Iyice karisana kadar �irptiktan sonra spatula veya b�y�k bir kasik yardimi ile yumurta akini havasini indirmeden karistirin.

Kelep�eli kalibinizi yaglayip unladiktan sonra hamuru d�k�p 175C ayarlanmis firinda yaklasik 45 dakika parmaginizla keke dokundugunuzda s�nger gibi geri gelecek hale gelene kadar pisirin.
Firindan alip hafif�e ilindiktan sonra gerekirse bi�akla kenarlarindan ge�ip kalibin kelep�eli yan tarafini �ikarin. Alt kismini kekten ayirmayin.


Kremanin Hazirlanisi:

Sos tenceresinde 1/2 su bardagi �ikolata damlasini kisik ateste s�rekli karistirarak eritin. Hafif�e ilidiktan sonra kasik yardimi ile pudra sekerini, yagi ve 1/4 su bardagi �ig kremayi ilave edip p�r�zs�z hale gelene kadar karistirip kremanizi hazir hale getirin.

Glazur i�in: Yine sos tenceresinde �ok kisik ateste �ig kremayi ve �ikolata damlalarini �ikolata edilip sos biraz katilasana kadar karistirin. Sosu kullanana kadar ilik tutun.


Pastanin Bir Araya Gelmesi:

Kekinizi tirtilli bi�akla iki kere enlemesine kesip �� par�a haline getirin. Daha sonradan pastayi servis tabagina aktarabilmek i�in kelep�eli kek kalibinin tabanini �ikarmadan baska bir tepsi �st�nde duran tel izgaranin �st�ne pastanin alt par�asini yerlestirin. Bu asamada istege bagli s�tle keklerinizi biraz yumusatabilirsiniz. Hazirladiginiz Truffle kremasindan bir miktar �st�ne s�r�p bi�akla veya spatula ile yayin. �stlerine �ok kalin olmamasi i�in ortadan ikiye enlemesine kesilmis isteginize bagli meyveleri fazla doldurmadan aralikli dizin.

�st�ne ikinci kat keki koyup ayni islemi tekrarlayin. Kalan kekide d�zg�nce krema ve meyvelerin �zerine yerlestirdikten sonra ilik halde duran glaz�r�n�z� tencereden kekin ortasina d�k�p genis�e bir bi�ak yardimi ile (veya asil olarak pastacilarin kullandigi d�zeltme spatulasi ile) sosu kekin her tarafina yayin. Asagi akan kisimlari da yine bi�akla kenarlara s�rerek pastayi tamamen sosla kaplayin. Bu islemi yaparken m�mk�n oldugunca elinizi �abuk tutup sos katilasmadan d�zg�n bir y�zey elde ettikten sonra daha fazla sosla oynamayin.
Meyveler ile pastanin kenarlarini s�sleyin. Ayirdiysaniz Truffle kremayi sikma torbasina koyup �ileklerin arasina sikip s�sleyin.

Biraz yorulduk ama �ikolatali yas pastamiz bitti. En az bir saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN...







Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...