Sabtu, 22 Juni 2013

Peynirli Poga�a Tarifi Nedir Nasil Yapilir


Sabahlari kahvalti yapmak isteyip de hazirlamaya zaman bulamayanlar i�in aksamdan, �nceki g�nden hazirlanmis kahvaltilik peynirli poga�a tarifi bu yazimizda bizlerle. Peynirli poga�a tarifi �ok zahmetli olmamakla birlikte malzemeleri de elimizin altinda bulunabilecek malzemelerdendir. Peynirli poga�a tarifi i�in gerekli

MALZEMELER:

  • 1 paket yas maya
  • 2 su bardagi s�t
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1.5 tatli kasigi tuz
  • 2 adet yumurta ( birinin sarisini �zerine s�rmek i�in ayirin)
  • Aldigi kadar un ( yaklasik 5- 6 su bardagi un )
I� malzemesi:
  • ��kelek
  • Maydanoz
PEYNIRLI POGA�A TARIFI:

  • 2 su bardagi s�t� ve yagi karistirip biraz isitiyoruz.
  • S�t yag karisimi biraz soguduktan sonra 1 paket mayayi kabin i�ine ufalayip s�tle iyice homojen bir karisim oluncaya kadar karistiriyoruz.
  • Tuzu ve yumurta akini ilave ediyoruz.
  • Yavas yavas unu ilave edip karistirmaya devam ediyoruz.
  • Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoguruyoruz.
  • �zerini �rt�p hamurumuzu mayalanmaya birakiyoruz. 1-2 saat hamur iki kati b�y�kl�ge ulasincaya kadar bekliyoruz.
  • Bu arada i�ini hazirliyoruz.
  • Lor ve kiyilmis maydanozu bir kabin i�erisinde karistiriyoruz.
  • Tuzsuz lor ise 1 �ay kasigi kadar tuz ilave ediyoruz
  • Daha sonra hamurdan ceviz b�y�kl�g�nde par�alar koparip yuvarliyoruz ve daha sonra da istedigimiz sekli verip bir tepsiye diziyoruz.
  • Yumurta akini da s�rd�kten sonra �nceden isitilmis firinda �zeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN�.






Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...