Aglayan pasta denmesinin sebebi olan �ikolata sosu �ogu kimsenin dayanamadigi bir nimettir. �ikolata ve �r�nleri mutluluk hormonu salgilanmasini sagladigi i�in �ok fazla sevilir ve t�ketilir. Peki aglayan pasta nasil yapilir tarifi nedir dersek iste cevap bu yazida.
Gerekli Olan Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1su bardagi seker
- 1 su bardagi un
- 4 yemek kasigi s�t
- 3 yemek kasigi kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Islatmak I�in:
- 1,5 su bardagi s�t
- �zeri I�in:
- Krem Santi + S�t
- �ikolata sosu i�in:
- 2 �ay bardagi s�t
- 3/4 �ay bardagi seker
- 1 tatli kasigi nisasta
- 1 yemek kasigi kakao
- 200 gr bitter �ikolata
Aglayan Pasta Tarifi:
Kek malzemelerini b�y�k bir cam kase de yumurta ve sekeri �irptiktan sonra diger malzemeleri sirayla bosaltip iyice karistirin bekletmeden pisecegi kaba d�k�p 170 derece �nceden isitilmis firinda 40 � 45 dakika pisirin. Kuru bir bi�ak ya da k�rdan ile pisip pismedigini kontrol edin. Bir bardak s�t� kekin �zerine d�k�n ki kekiniz yumusasin. Daha sonra keki sogumaya birakin. Soguduktan sonra krem santi s�r�n ve krem santinin �zerine �nceden hazirladiginiz sogutulmus �ikolata sosunu d�k�n. Biraz daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN�
Tidak ada komentar:
Posting Komentar