BURADAN normal i�li k�fte tarifine bakabilirsiniz
�ncelikle
Malzemeler
500 gr. kitel, yarma veya unlu bulgur(k�ftelik bulgurla un karisimi da yapilabilir)
2 su bardagi ilik su
Tuz
I� malzemesi
7-8 tane b�y�k boy sogan
400 gr yagli kiyma
1 yemek kasigi karisik sal�a
Yarim demet maydanoz
4-5 yemek kasigi siviyag
Karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
Arzuya g�re d�v�lm�s ceviz
Mardin Usul� I�li K�ftenin I�inin Hazirlanisi:
�ncelikle i� harcimizi hazirliyoruz ki biz hamurunu yapana kadar sogusun. K���k k���k dogramis oldugumuz soganlari pembelesinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymamizi ilave ediyoruz ve g�zelce pisiriyoruz. Kiyma pisince sal�amizi ilave ediyoruz.sal�ayla bir miktar kavurduktan sonra baharatlari ilave ediyoruz ve cevizleri ilave ediyoruz. 3-4 dakika kavurup altini kapatip harcimizi sogumaya birakiyoruz.
Mardin Usul� I�li K�ftenin Hamurunun Hazirlanmasi:
Yogurma kabina kiteli alin ve 2 su bardagi su ile islatin. Yarim saat kadar bekletin. Bu s�re sonunda k�ftenin tuzunu atin. Azar azar su ilavesiyle yogurmaya baslayin. Dikkat edin suyu birden bosaltmayin. �ok yumusak bir hamuru asla a�amazsiniz. A�ilacak kivama gelen hamurdan iri bir ceviz b�y�kl�g�nde alip yuvarlayin. Isaret parmaginizla ortasina bastirarak, a�abildiginiz kadar a�in. I�ine yeteri kadar i� koyun. Agiz kismini d�z bir sekilde yassiltarak kapatin.Kaynayan tuzlu suya k�fteleri atip, k�fteler havalanana kadar haslayin.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar