Senin, 10 Juni 2013

Kakaolu Islak Kek Tarifi Nedir? Islak Kek Nasil Yapilir?

Hamurisini pastayi b�regi �ok seven bir milletiz. Tatlili yiyeceklere dayanamiyoruz. Ama sagligimiz a�isindan pasta, b�rek, ��rek t�ketirken biraz daha dikkatli olmaliyiz. Gelelim bu yazimizin amacina. Islak kek nasil yapilir ve islak kek tarifi nedir sorularinin cevabini bulacagiz bu yazimizda. Kolay bir tarif ile yapilan islak kek i�in �ok farkli malzemeye de gerek yok. Gelelim simdi islak kek tarifine. tabi �ncelikle

MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sivi yag 
  • 2 su bardagi s�t (1 bardagi �st�ne)
  • 4 �orba kasigi kakao
  • 7-9 �orba kasigi un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ISLAK KEK YAPILISI:

- Yumurtalarla toz sekeri mikserin �nce d�s�k sonra y�ksek devrinde �irpin.
- S�t�n 1 bardagini ve sivi yagi ekleyin, tekrar �irpin.
- Unu, vanilyayi ve kakaoyu ekleyin. Un miktari hamurun akiciligina g�re 7-9 kasik arasinda olabilir. Akiskan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler g�zden kaybolana kadar d�s�k devirde karistirin.
- En son kabartma tozunu ekleyip �ok az daha karistirin.
- Hamuru yagli kagit serilmis bir kelep�eli kaliba d�k�n. �nceden isitilmis 180 derece firinda, yaklasik yarim saat pisirin. K�rdan testi yaptiktan sonra eger pistiyse firindan alin.
- Fazla beklemeden, pisen kekinizin �st�ne 1 su bardagi s�t d�k�n. Ilindiktan sonra kalibin kelep�esini a�in. 1 gece buzdolabinda dinlenirse daha iyi oluyor, ama soguduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.








Tidak ada komentar:

Posting Komentar