MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sivi yag
- 2 su bardagi s�t (1 bardagi �st�ne)
- 4 �orba kasigi kakao
- 7-9 �orba kasigi un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
ISLAK KEK YAPILISI:
- Yumurtalarla toz sekeri mikserin �nce d�s�k sonra y�ksek devrinde �irpin.
- S�t�n 1 bardagini ve sivi yagi ekleyin, tekrar �irpin.
- Unu, vanilyayi ve kakaoyu ekleyin. Un miktari hamurun akiciligina g�re 7-9 kasik arasinda olabilir. Akiskan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler g�zden kaybolana kadar d�s�k devirde karistirin.
- En son kabartma tozunu ekleyip �ok az daha karistirin.
- Hamuru yagli kagit serilmis bir kelep�eli kaliba d�k�n. �nceden isitilmis 180 derece firinda, yaklasik yarim saat pisirin. K�rdan testi yaptiktan sonra eger pistiyse firindan alin.
- Fazla beklemeden, pisen kekinizin �st�ne 1 su bardagi s�t d�k�n. Ilindiktan sonra kalibin kelep�esini a�in. 1 gece buzdolabinda dinlenirse daha iyi oluyor, ama soguduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar