Kamis, 27 Juni 2013

I�li K�fte Nasil Yapilir? I�li K�fte Tarifi

Aslen Arap mutfagina ait bir yemek olup, orjinal adi "Kibbe"dir i�li k�ftenin. Bu yazimizda i�li k�ftenin nasil yapildigina deginecegiz. I�li k�ftenin tarifi nedir, i�li k�ftede hangi malzemeler kullanilir. Iste size i�li k�fte tarifi:

Bu da MARDIN usul� HASLAMA I�LI K�FTE

I�li k�fte harci i�in:

300 gram kiyma
3-4 adet sogan
1 t�rk kahve fincani siviyag
1 yemek kasigi sal�a
1 avu� ceviz (tercihe g�re miktar artirilabilir)
kekik, nane,pul biber,tuz (bunlar damak tadina g�re ilave edilir.)

I�li k�fte hamuru i�in:

2 su bardagi ince bulgur
2 su bardagi irmik
1 yemek kasigi tuz
yarim su bardagi su
2 adet yumurta
1 yemek kasigi un

I�i I�in:
�ncelikle i� harcimizi hazirliyoruz. K���k k���k dogramis oldugumuz soganlari pembelesinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymamizi ilave ediyoruz ve g�zelce pisiriyoruz. Kiyma pisince sal�amizi ilave ediyoruz.sal�ayla bir miktar kavurduktan sonra baharatlari ilave ediyoruz ve cevizleri ilave ediyoruz. 3-4 dakika kavurup altini kapatip harcimizi sogumaya birakiyoruz.

Hamuru i�in:
�nceden 2 su bardagi sicak su ile bulgurumuzu islatmaya birakiyoruz.Islatmis oldugumuz bulgurun �zerine irmigimizi ilave ediyoruz. Yumurtayi ilave ederiz tuzumuzu ilave ederiz ve yogurmaya baslariz.Hamurumuz toparlanana kadar iyice yogururuz.Kati bir hamur kivami oluncaya dek yogurulur. Hamurumuz hazir oldugunda sira sekil vermeye gelir. Hamurdan bezeler alir ve avu� i�i b�y�kl�g�nde yuvarlak sekilde a�ariz. yapmis oldugumuz yuvarlagi elimizi islattiktan sonra elimize alip i�erisine harci g�z karari doldurup yuvarlagi ucundan baslayarak kapatiriz ve avucumuzun i�inde d�nd�rmeye baslariz ve b�ylelikle elips seklini almis olur.

Kizartmasi i�in bol kizgin yagimizin i�ine 3-4 adet seklinde kizartiriz miktari �ok �ok kizartmamaya dikkat etmeliyiz. ��nk� k�fteleri �ok fazla atilirsa yagin kizginligi soguyacagi i�in g�zel kizarmasi zor olur.








Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...