Sabtu, 15 Juni 2013

�ikolatali Kek (Pasta) Tarifi Nedir Nasil Yapilir


�ikolata �zerine yapilan arastirmalarda �ikan sonu� hep mutluluk verdigi y�n�nde iken ve biz T�rkler hamur islerine, pasta b�rege bu kadar merakli iken �ikolatayi kekle bulusturmasak eger ayip olurdu. Bu yazimizda �ikolatali kek tarifi nedir ne nasil yapilir sorularina cevap arayacagiz. �ncelikle

MALZEMELER:
4 Yumurta
200 gr. Margarin
3 �orba Kasigi Kanyak
1 Su Bardagi S�t
1.5 Su Bardagi Seker
200 gr. Bitter �ikolata
1/2 Su Bardagi Un
1/2 Su Bardagi Kekun
2 �orba Kasigi Bugday Nisastasi
4 �orba Kasigi Kakao
4 �orba Kasigi Iri �ekilmis Badem
1 �orba Kasigi Iri �ekilmis �amfistigi
2 �ay Kasigi Tar�in
3 Par�a Karanfil
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu

�IKOLATALI KEK TARIFI:
Eritilmis margarin ve bir bardak  toz seker iyice �irpilir. �irpilmis sekerli yaga 4 yumurtanin sarisi ilave edilerek �irpmaya devam edilir. Baska bir kapta yumurtalarin akini beyaz bir k�p�k elde edinceye kadar �irpip, sonra diger karisima ilave edilir ve yeniden karistirilir.

Baska bir kapta un, 2 kasik kakao ve kabartma tozu karistirilir. Bu karisim yumurtali karisima azar azar ilave edilerek yeni karisim kek hamuru kivamini alana kadar karistirmaya devam edilir.

Son olarak rendelenmis �ikolata, tar�in, karanfil, badem ve �am fistigi eklenerek karistirilir. Hamuru yaglanmis kek kalibina koyarak 170 derecelik firinda 45- 50 dakika pisirilir.

Kekin �zerine d�kmek �zere, 2 kasik kakao, nisasta, 1/2 su bardagi seker ve 1 su bardagi s�t� bir tencerede agirlasana kadar kaynatilir. Firindan �ikarilan kek biraz soguduktan sonra sos ilik ilik �zerine d�k�l�r. Belli bir s�re dinlendirdikten sonra servise hazir hale gelir.

AFIYET OLSUN�






Tidak ada komentar:

Posting Komentar