MALZEMELER:
12 adet tuzsuz etimek
Etimek Tatlisi Serbeti i�in:
1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
Etimek Tatlisi Muhallebisi i�in:
1 litre s�t
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag
6 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
Etimek Tatlisi �zeri i�in:
1 paket krem santi
1 su bardagi s�t (200ml)
Ceviz ya da Antep fistigi
Etimek Tatlisi Tarifi
2 su bardagi su ile 1,5 su bardagi sekeri bir tencereye alarak kaynatalim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak serbeti 10 dk kadar bekletelim. Bu arada da genis�e bir borcama 12 tane etimegi siralayalim. Daha sonra kep�e yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagitalim. Etimekler islanirken muhallebiyi hazirlayabiliriz.
1 litre s�t�n i�ine vanilya ve tereyagi hari� t�m muhallebi malzemelerini ekleyip iyice �irptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirlayalim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistiralim ve ocagi kapatalim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin �zerine d�kerek y�zeyini d�zeltiyoruz ki g�r�n�m� g�zel olsun.
Krem santiyi tatlinin �zerine d�kmeden �nce iyice sogumasi i�in tatliyi beklemeye alalim. Sogudugundan emin olduktan sonra krem santiyi ekleyelim ve dinlenmeye birakalim.
Bu tatliyi bir g�n buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. �zerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN�
Tidak ada komentar:
Posting Komentar