Jumat, 21 Juni 2013

Etimek Tatlisi Tarifi Nedir Nasil Yapilir

Tatli hamur isi tarifine devam. Bu yazimizda etimek tatlisi tarifi nedir ve nasil yapilir sorularinin cevabini bulacagiz. Nispeten kolay tatli tariflerinden sayabilecegimiz etimek tatlisi tarifi 2 yada 3 asamada yapilan bir tatli. �ncelikle etimek tatlisi tarifi i�in gerekli

MALZEMELER:
12 adet tuzsuz etimek

Etimek Tatlisi Serbeti i�in:
1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su

Etimek Tatlisi Muhallebisi i�in:
1 litre s�t
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag
6 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi

Etimek Tatlisi �zeri i�in:
1 paket krem santi
1 su bardagi s�t (200ml)
Ceviz ya da Antep fistigi

Etimek Tatlisi Tarifi

2 su bardagi su ile 1,5 su bardagi sekeri bir tencereye alarak kaynatalim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak serbeti 10 dk kadar bekletelim. Bu arada da genis�e bir borcama 12 tane etimegi siralayalim. Daha sonra kep�e yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagitalim. Etimekler islanirken muhallebiyi hazirlayabiliriz.
1 litre s�t�n i�ine vanilya ve tereyagi hari� t�m muhallebi malzemelerini ekleyip iyice �irptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirlayalim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistiralim ve ocagi kapatalim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin �zerine d�kerek y�zeyini d�zeltiyoruz ki g�r�n�m� g�zel olsun.
Krem santiyi tatlinin �zerine d�kmeden �nce iyice sogumasi i�in tatliyi beklemeye alalim. Sogudugundan emin olduktan sonra krem santiyi ekleyelim ve dinlenmeye birakalim.
Bu tatliyi bir g�n buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. �zerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN�





Tidak ada komentar:

Posting Komentar