Rabu, 26 Juni 2013

�ay Demlemenin P�f Noktalari

�ay sever bir milletiz. Ancak �ay demlemesini biliyor muyuz. �ayin o nefis aromasini, kokusunu alabilmek i�in kullandigimiz demlik ve demleme �ok �nemli rol oynamaktadir. �ay demliginin metal olmamasi ve deterjan ile temizlenmemesi gerekmektedir. Demlikler porselen, toprak veya cam olmalidir. �ayi sakladiginiz yer de �ok �nemlidir. Nemli ve sicak ortamdan uzakta kavanozda saklanmalidir. Uzun s�re bekletilmemeli, kisa s�rede t�ketilmelidir. �ayi beklemis suda demlememek gerekir. Taze suda demlenen �ayin lezzeti daha g�zel olacaktir. Uzun s�rede degil kisa s�rede �ay suyunu kaynatin. Kaynatilip sogutulmus suyu tekrar kaynatmayin. Demligi �nceden isitmak da �nemlidir. Sicak su soguk demlige d�k�ld�g�nde isi kaybeder ve demlenme s�resini uzatir. Farkli �aylarin demleme s�resi degisiklik g�sterir. En �ok kullandigimiz siyah �aylarin demleme s�resi 5 dakikadir.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar