Sabtu, 15 Juni 2013

Aglayan Pasta (Kek) Tarifi Nedir Nasil Yapilir


Aglayan pasta denmesinin sebebi olan �ikolata sosu �ogu kimsenin dayanamadigi bir nimettir. �ikolata ve �r�nleri mutluluk hormonu salgilanmasini sagladigi i�in �ok fazla sevilir ve t�ketilir. Peki aglayan pasta nasil yapilir tarifi nedir dersek iste cevap bu yazida.

Gerekli Olan Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 4 yemek kasigi s�t
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Islatmak I�in:
  • 1,5 su bardagi s�t
  • �zeri I�in:
  • Krem Santi + S�t
  • �ikolata sosu i�in:
  • 2 �ay bardagi s�t
  • 3/4 �ay bardagi seker
  • 1 tatli kasigi nisasta
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 200 gr bitter �ikolata
Aglayan Pasta Tarifi:
Kek malzemelerini b�y�k bir cam kase de yumurta ve sekeri �irptiktan sonra diger malzemeleri sirayla bosaltip iyice karistirin bekletmeden pisecegi kaba d�k�p 170 derece �nceden isitilmis firinda 40 � 45 dakika pisirin. Kuru bir bi�ak ya da k�rdan ile pisip pismedigini kontrol edin. Bir bardak s�t� kekin �zerine d�k�n ki kekiniz yumusasin. Daha sonra keki sogumaya birakin. Soguduktan sonra krem santi s�r�n ve krem santinin �zerine �nceden hazirladiginiz sogutulmus �ikolata sosunu d�k�n. Biraz daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN�





Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...